top of page
Value of soccer cards.png
Ekstreme forkskjeller i pris

"Hvor mye er et Ronaldo-kort verdt?" er et spørsmål vi hører titt og ofte.
​​Å spørre hvor mye et kort fra Ronaldo er verdt, blir som om noen skulle spurt deg: "hvor mye koster en fotballsko fra Nike?" Alle skoene som er laget av Nike, burde jo koste det samme, når alle har samme størrelse og? Men som vi alle vet kan du få Nike fotballsko fra rundt 300 opp til 3000 kroner. Denne store variasjonen i pris finner du også innenfor fotballkort-verden. Et kort fra Bellingham kan gå for €30, €300, €3000 eller sinnssyke €30 000, som du ser på bildet som er vedlagt.

Value of soccer cards.png
Hva bestemmer kortets verdi?

Et fotballkort fra samme sesong, med den samme spilleren og samme bilde, kan variere fra €30 til €30 000. Ja, du leste riktig. Det er helt spinnvilt! Men hvordan er det i det hele tatt mulig? Det er et stykke papir, med litt blekk på! Vel, som alt annet her i verden, handler det om tilbud og etterspørsel.

Vi har over 170 000 millionærer bare i Europa, 620 000 over hele verden. Hvis bare 5 eller 10 samlere med et ubegrenset beløp på konto vil ha et som det kun finnes ett av i hele verden, vil budkrigen starte og prisen eksplodere.

Verdien av et kort er basert på merkevaren, spilleren, og deretter hvor mange kort som har blitt laget.

De mest verdifulle kortene er de som er nummerert, som vil si at det kun er laget et visst antall av kortet. Hvis et kort er merket med f.eks  #02/25, betyr det at det bare er 25 stykker av det kortet i verden, og at du fikk utgave nummer 2. Men husk at verdien av kortet i all hovedsak bestemmes av navnet på kortet - spilleren. Du kan få et nummerert kort med en autograf, og det kan ha en verdi på bare €10, fordi ingen ønsker å samle på akkurat det kortet. Et eksempel på dette kan være om spilleren spiller for en klubb i nedrykkssonen i Premier League.

Hvis vi ville tilby deg et signert og nummerert kort fra Bournemouths sin toppscorer Philip Billing for bare €50, ville du tatt det? Har du i det hele tatt hørt om Philip Billing?

Hva om vi tilbød deg et signert og nummerert kort fra Haaland, for €100? Du ser hvordan spilleren bestemmer alt, og hvordan de andre faktorene bare øker verdien som allerede er der.

bottom of page