top of page
Signertefotballdrakter.no - Verifisering av autografer.png
Hvordan vet du om en autograf er ekte?

Hvordan vet vi og hvordan er det mulig å være 100% sikker på at en autograf er ekte?
Svaret er enkelt! Som alltid spør vi Google!

Google anbefaler kun å kjøpe signerte objekter som har en autograf som er verifisert av et autentiseringsselskap. Et autentiseringsselskap jobber kun med verifisering av autografer, og har ikke lov til å selge signerte objekter.

Men, som i fotball (og alt annet her i livet) finnes det gode og mindre gode alternativer. Google anbefaler kun at man kjøper et objekt med en verifisering fra et av de fem store og prestisjetunge autentiseringsselskapene:

  • James Spence Authentication

  • PSA

  • Beckett

  • Sportcard guaranty

  • Prova

Hos Signertefotballdrakter.no selger vi kun objekter som er verifisert av JSA, PSA eller Beckett.

Verifisert?

Når en autograf er verifisert, betyr det at den er godkjent av et autentiseringsselskap og deres eksperter.
Hvert objekt som er verifisert vil ha et klistremerke ved siden av autografen. Klistremerket vil i følge Beckett smuldrer opp dersom man skulle prøve å ta det av. Klistremerket kalles COA, som er en forkortelse for "certificate of authenticity".

På klistremerket vil det stå et registreringsnummer, akkurat som på et bilskilt. Dette nummeret er unikt, og vil fortelle deg alt du trenger å vite om autografen. Nå kan du gå til nettsiden til autentiseringsselskapet, skrive inn nummeret som står på objektet, og du vil få opp hvilken spiller som har signert varen - noe som kan være nyttig når noe annet enn en fotballdrakt er signert, f.eks en fotballsko, eller når en fotball f.eks har autografen til flere spillere. Du får også vite hvilken by signeringen fant sted og datoen det skjedde.

De nyeste draktene har til og med en QR-kode, slik at du kan skanne den i stedet for å manuelt søke opp opplysningene.

Ekte signerte drakter.png
Ekte signerte fotballdrakter.png

Fordi JSA, PSA og Beckett er så kjente og respekterte, er de vanligvis i samme rom som for eksempel Ronaldo eller Messi når de har en signeringsøkt. Dersom en av selskapene er tilstede ved signeringen, vil varen få en etikett med ordet "WITNESSED". Objekter med disse autografene koster mer enn normalt, ettersom de har det absolutt høyeste nivået av autentisitet som finnes.

bottom of page